Wat is een visgraat vloer en hoe kom je eraan?

Visgraat Vloer

Er zijn talloze vloeren om uit te kiezen. Vaak denken we bij de keuze in een vloer echter aan het materiaaltype dat we willen kiezen. Maar wist je dat je een en dezelfde vloer ook op verschillende manieren kunt leggen? Zo kun je ervoor zorgen dat je vloer er uniek uitziet, ook al is het bijvoorbeeld hetzelfde hout als iedereen heeft. De visgraat vloer is om precies die reden ongekend populair, nog altijd. Sommigen zeggen dat deze trend te veel gebruikt  wordt, maar het is dan ook zo tijdloos, opvallend en chique. 

Visgraat Vloer

Wat is een visgraat vloer?

Je kunt een vloer bestaande uit planken op allerlei manieren neerleggen. Veel mensen kiezen simpelweg voor planken in de lengte of breedte. Maar er is veel meer mogelijk. Wil je bijvoorbeeld graag je vloer laten opvallen? Juist dan is de visgraat vloer ideaal. Dit type vloer bestaat uit kortere planken dan je gewend bent. Twee korte planken worden haaks op elkaar gelegd zodat er een soort punt gevormd wordt. Vervolgens leg je telkens weer twee planken daaronder. Zo wordt de visgraat vloer gevormd. Het is een type vloer dat opvalt en elke kamer een uniek uiterlijk geeft. Het is echter ook een soort vloer waardoor de ruimte soms kleiner lijkt. Het is dus goed om de visgraat vloer niet toe te passen in een erg kleine ruimte. 

De visgraat vloer leggen

Een laminaat leggen dat lukt de meeste mensen nog wel. Een visgraat vloer leggen is een ander verhaal. Dit type vloer op deze manier neerleggen vraagt om nauwkeurigheid en enige kennis. Er zijn twee dingen die je kunt doen. Je kunt zelf aan de slag door online uitleg te zoeken en filmpjes te bekijken. Je kunt echter ook een professional inhuren voor een mooi resultaat zonder al het werk. Een visgraat vloer leggen is namelijk niet gemakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *