Voor- en nadelen van een topper

Een topper kan een goede toevoeging zijn, maar dit hoeft niet altijd. Wil je een topper 160×200 of een topper met een ander formaat kopen? Lees hieronder dan eerst wat de voor- en nadelen van een topmatras zijn.

Voordelen van een topper

topper 160x200

Het grootste voordeel van een topper is dat het extra comfort kan geven. Je kunt een zachtere topper kiezen als je van zacht houdt of juist een wat stevigere topper als je van stevig houdt. Zo kun je je bed nog meer afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren.

Verder draagt een topper ook bij aan de hygiëne en levensduur van het matras dat hieronder ligt. De tijk van het topmatras kun je door het kleinere formaat ook gemakkelijker wassen in de wasmachine.

Heb je twee eenpersoonsmatrassen op een tweepersoonsbed? Dan kun je hier met een topper meer één geheel van maken.

Nadelen van een topper

Een topper heeft helaas ook enkele nadelen. Zo kan dit topmatras soms gaan schuiven. Je kunt dit voor het grootste deel voorkomen door het hoeslaken zowel om het matras als de topper te doen.

topper 160x200

Je kunt een topper ook niet gebruiken om een oud matras weer nieuw leven in te blazen. Hiervoor is een topper helaas niet geschikt. Je kunt er in dat geval beter voor kiezen om een nieuw matras aan te schaffen.