TIPS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN GESLAAGD EVENEMENT

Als je ooit een evenement hebt georganiseerd, weet je dat niet alles volgens plan verloopt en dat je verschillende uitdagingen moet aangaan. The funny Duck Face Rule. Deze regel bepaalt dat je aan de buitenkant rustig en vredig moet kijken. Maar in feite ben je energiek aan het peddelen met je voeten onder water om jezelf drijvende te houden. Echter, niemand moet te weten komen dat je je zo voelt. Het organiseren van een evenement is geen eenvoudige taak, bij https://www.disposablediscounter.nl/ vindt je toevallig alles dat je nodig hebt aan wegwerp waren voor je evenement.

1. Definieer het doel en formaat

Het lijkt vrij duidelijk, maar het is de moeite waard met een kritische benadering van deze kwestie te hebben. Stel je doel zo specifiek mogelijk op: wil je kennis overbrengen aan deelnemers; zijn dank betuigen aan de partners; fondsen werven voor een project of gasten esthetisch plezier bieden? Het format van het evenement is afhankelijk van het antwoord: het concept, de timing en de duur, rolverdeling binnen het team, de indeling van de hal, catering en geluid. Wat telt is dat uw formaat helpt om het doel van het evenement te bereiken.

Businesswoman discussing with colleagues during video conference. Start up business group having a video conference in new office boardroom.

2. Voldoende aandacht besteden aan de planning

Het plan moet de logistiek, de inhoud en de promotie van het evenement omvatten. Maak een document dat beschikbaar is voor het hele team waar elk lid in staat zou zijn om de taken van de anderen en het grote geheel te zien. Maak eerst een lijst op van de belangrijkste taken en werk ze vervolgens zo gedetailleerd mogelijk uit in de vorm van specifieke stappen die moeten worden voltooid. Het is belangrijk om het plan in termijnen aan te pakken: de tijd die nodig is voor het voltooien van een taak. Het wordt vaak onderschat en de voorbereiding gaat langzamer dan je had verwacht, want het inkopen van torks is niet het enige dat nodig is.

3. Stel de begroting op en houd rekening met onvoorziene situaties

Bekijk de lijst met taken en reflecteer deze in het budget. Het is ook de moeite waard om na te denken over een reserve in geval van onvoorziene situaties. Bijvoorbeeld, er was een incident in mijn werk toen het regende op de dag van een openlucht evenement. We moesten onmiddellijk de locatie veranderen en alle apparatuur en meubilair vervoeren. Het is beter om van tevoren over zulke dingen na te denken en er financieel op voorbereid te zijn.