Studenten betalen vaak te veel aan zorgpremie

zorgverzekering

Het merendeel van de studenten betaalt structureel teveel zorgpremie. Als studenten beter opletten bij een zorgverzekering kiezen, zouden ze aardig kunnen besparen. De studenten zouden beter af zijn als ze beter keken waar precies hun specifieke behoeften liggen om zo elke maand bovendien geld over te houden.

Studenten zijn vaak oververzekerd

Studenten zijn nu vaak oververzekerd. Ze zijn kerngezond maar hebben vaak wel dure aanvullende pakketten. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ze tot hun achttiende verzekerd zijn bij de ouders en in negen van de tien gevallen die verzekering na het achttiende levensjaar gewoon doorloopt. Daardoor betalen ze veel te veel, zeker als ze aanvullend verzekerd zijn. Overigens kan een aanvullende verzekering voor studenten best nuttig zijn. Omdat veel studenten sporten, zou een aanvullende verzekering voor fysiotherapie bijvoorbeeld een prima optie zijn.

zorgverzekering

Gratis condooms en een buitenlanddekking

Voor studenten is anticonceptie ook een belangrijk thema. Voor vrouwen geldt dat dit tot hun 21e levensjaar vanuit de basisverzekering vergoedt wordt. Er is verder een verzekering die gratis condooms biedt en die de pil na hun 21e levensjaar ook vergoeden.

Ook een buitenlanddekking is vaak nuttig voor studenten, die voor hun stage nog wel eens de landsgrenzen overgaan. Dit kan vaak al voor slechts een paar euro extra per maand. Nog even terug naar anticonceptie. Er zijn dus verzekeraars die studenten proberen te lokken met condooms en een vergoeding voor de pil. Het is echter maar de vraag of dit uit kan. Condooms en de pil zijn niet heel erg duur. Vaak ben je beter af als je dus gewoon zelf betaalt in plaats van elke maand een te hoge premie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *