Grootste Waddeneiland

Texel

Texel is niet alleen het grootste Waddeneiland, het is ook het meest gevarieerde eiland. Niet voor niets trekt het eiland veel dagjesmensen, en mensen die er hun vakantie lekker willen vieren. Prachtige natuurgebieden in combinatie met schitterende stranden, maar ook de dierenliefhebbers kom aan hun trekken met de vele schapen en vogels. Het eiland heeft 7 verschillende dorpjes, ander voordeel is dat je het snelst op het eiland bent van alle eilanden. Nog een reden om dit prachtige eiland aan te doen tijdens je vakantie.

Texel

Vuurtoren

De vuurtoren van Texel is een iconisch punt op het eiland, het middelpunt van de vele mooie natuurwandelingen die je kunt maken. Zowel over het strand of door de duinen kun je de wandelingen maken, plof neer bij een van de vele strandpaviljoens die je onderweg tegen komt. Met een kleine boot is het ook mogelijk om naar Vlieland te gaan, door middel van een dagtocht is dit erg leuk en gezellig om te doen. De tocht wordt deel door het water en over het strand gedaan.

Zeven dorpjes

Texel heeft op het eiland zeven dorpjes, ieder dorpje heeft zijn unieke eigenschappen. Toch verdienen ze allemaal wel een bezoekje, de geschiedenis en het karakter is namelijk van elk dorpje anders. Het belangrijkste dorp op het eiland is Den Burg, de helft van alle inwoners van het eiland woont in dit dorp. Hier vind je goede restaurants en leuke winkels, ook voor jongeren is er genoeg te doen en kunnen zij uitgaan in de bars en buiten op de terrasjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *