De hoeveelheid liquid is afhankelijk van factoren

Als je wilt overstappen naar een e-sigaret is het goed om te bekijken hoeveel jij uiteindelijk bespaart op sigaretten zelf. Een van de producten die jij mee moet rekenen in deze kosten is de e-liquid. Deze vloeistof moet namelijk iedere keer bijgevuld worden om de e-smoker naar behoren te laten werken. Hierbij moet je ook weten hoe lang je uiteindelijk met een flesje kunt doen, zodat je weet hoe vaak je nieuwe flesjes vloeistof aan moet schaffen.

Gemiddeld twee dagen met een flesje

Hoelang je met een e-liquid doet, is afhankelijk van verschillende factoren. Een daarvan is jouw eigen dampgedrag. Hoe vaker je aan jouw e-sigaret zuigt, hoe sneller de vloeistof op zal raken. Daarnaast zijn de verschillende smaken een van de factoren. Ieder flesje bevat 10 milliliter liquid, waarmee je vijf keer jouw tank kunt vullen. Als je een gemiddelde gebruiker bent, zul je eens in de twee of drie dagen een flesje gebruiken. Het zou bij jou dus zowel langer of sneller kunnen zijn dat je een nieuw flesje nodig hebt. Als je de smaken afwisselt, doe je dus automatisch ook langer met een flesje.

Dampproductie speelt een grote rol

Niet alleen bovenstaande factoren kunnen te maken hebben met de duur van een flesje e-liquid. Er bestaan ook nog verschillende verhoudingen binnen de liquids die eraan bij kunnen dragen dat je meer of minder verbruikt. In feite geldt dat hoe hoger jouw dampproductie is, hoe sneller de liquid op is. Een laag Ohmage van de coil zorgt er in combinatie met een hoog VG-gehalte voor dat de tank sneller leeg is dan de combinatie tussen een hoger PG-gehalte en een hoog Ohmage.