Belangrijkste technologische verandering voor de auto-industrie

2019 is bijna afgelopen, maar we hebben nog ongeveer twee weken te gaan. In dit jaar zijn er veel technologische ontwikkelingen plaatsgevonden. Denk hierbij aan een slimme deurbel tot aan een volledig elektrische auto.

In dit artikel heb ik het over de nieuwe Tesla Cybertruck. Veel leesplezier!

Slimmere technologieën

Het jaar 2019 heeft een belangrijke impact gehad op de technologie en alles wat daarom heen hangt. Elon Musk, de CEO van Tesla heeft in een livestream van ongeveer 20 minuten de nieuwe Tesla bekend gemaakt.

In de volgende alinea zullen we dieper kijken naar de specificaties en andere aspecten.

De auto’s van Tesla hebben doorslag gegeven aan de conservatieve auto-industrie. Voorheen had je alleen motors die op benzine en diesel werkten (of gas), maar met de opkomst van Tesla in 2008 heeft de conservatieve auto-industrie zich moeten aanpassen.

De marktleiders Mercedez en BMW hebben tegenwoordig volledig elektrische voertuigen. Waar voorheen men dit helemaal niet in gedachte had, heeft Tesla het initiatief genomen om de conservatieve industrie fundamenteel te veranderen.

Wat is de Cybertruck?

Volgens Elon Musk is de Tesla: ‘’Veelzijdiger dan een truck, sneller dan een sportwagen’’. Het nieuw voertuig is van ultrahard en koudgewalst roestvast 30x-staal gemaakt.

Met een laadvermogen tot 3.500 pond en regelbare luchtvering is de Cybertruck de krachtigste tool met een externe  laadruimte van 1000 kubieke voet.

Er zijn inmiddels al tienduizenden bestellingen en de Cybertruck kost ongeveer 36.000 euro zonder belastingen in Nederland. De productie van de eerste modellen zullen eind 2021 van de band rollen.

Vond je dit artikel leerzaam en inspirerend? Dan adviseer ik om deze website : https://technologie.nl/ te bekijken voor soortgelijke artikelen.

Dit vind je misschien ook leuk...